Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Екстремни офроуд емоции с най-новия кросоувър - Hyundai ix35

Екстремни офроуд емоции с най-новия кросоувър - Hyundai ix35

София. "Hyundai офроуд парк" ще бъде домакин на тестово шофиране в екстремни условия на най-новия кросоувър - Hyundai ix35, съобщиха за „Стандарт нюз" от официалния вносител на марката в България IND commerce.

Специално изграденият за офроуд изпитания полигон ще предостави възможност на желаещите да тестват възможностите на високопроходимия автомобил заедно с Тодор Христов, първият българин, участвал на рали "Дакар", най-трудното и престижно рали в света. По време на събитието ще се предлагат специални условия за покупка на първите 100 тествани автомобила.

Шоуто е на 26 и 27 октомври (събота и неделя) от 10,00 до 17,00 ч двата дни на "Hyundai офроуд парк" до "Бизнес парк София" в столичния квартал Младост.

Hyundai ix35 е осъвременена версия на появилия се на пазара преди четири години компактен кросоувър, достигнал второ място по продажби на марката в Европа. Актуализацията на автомобила далеч не е козметична и освен че привежда външния му вид с последните тенденции в индустрията, повишава ефективността му, така че да запази мястото си в челото на своя клас. Една от най-съществените новости е замяната на 2,0-литровия бензинов двигател Theta II с новия свръхефективен Nu 2,0 GDI (директно впръскване на горивото). Новият силов агрегат, разработен в компанията от европейския развоен център на Hyundai в Рюселсхайм, Германия, предлага повече мощност и въртящ момент – съответно 166 к.с. и 205 Нм, и въпреки това отговаря на стандарта Euro5. Възможностите за избор на купувачите са увеличени и от добавянето на шестстепенна автоматична трансмисия за 4WD модела с двигател R с ходов обем 2,0 литра и мощност 136 к.с.

Новият Hyundai ix35, както и всички останали модели на марката, е придружен от уникалния гаранционен пакет „5 години тройна грижа", включващ 5-годишна пълна гаранция без ограничение на пробега, 5 години безплатна пътна помощ и 5 години безплатни проверки на техническото състояние на автомобила. Към пакета специално за този модел е включен и бонус – 5 години безплатно техническо обслужване! Възможностите за избор на купувачите са увеличени и от добавянето на шестстепенна автоматична трансмисия за 4WD модела с двигател R с ходов обем 2,0 литра и мощност 136 к.с.

Модифицираният ix35 е оборудван и със системата FLEX STEER на Hyundai, която се предлага за първи път при SUV модела от С-сегмента. Трите режима на управление – нормален, комфорт и спорт, позволяват на шофьора да променя степента на съпротивление на кормилната уредба и обратната връзка с нея за най-добро съответствие с условията. Сред другите подобрения са отопляем волан, предни сензори за паркиране и функция за безопасно теглене на ремарке към електронната стабилизираща система (ESC). Новият опционален 4,2-инчов TFT екран представя на водача широк спектър от данни и информация ясно и с висока резолюция. За по-добра осветеност на пътя при шофиране в тъмнина Hyundai предлага опционални биксенонови фарове за първи път при този модел, както и усъвършенствани LED дневни светлини като част от стандартното оборудване.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе