Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

БСП обвини ГЕРБ в изтоточване на държавни фирми

БСП обвини ГЕРБ в изтоточване на държавни фирми

БСП и ГЕРБ отново кръстосаха шпаги. Социалистите обвиниха ГЕРБ, че са източвали държавни фирми, а шефове на ВиК дружества сега принуждават служителите си да участват в протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. От ГЕРБ отвърнаха, че тези обвинения са "безпомощен опит да се отклони общественото внимание".

Тъстът на Цветан Цветанов е източвал ВиК дружества в Стара Загора, Хасково, Благоевград, Севлиево, Враца, обяви Красимир Янков от БСП. Чрез две свои фирми Васил Георгиев е печелил обществени поръчки за извършване на ремонтни дейности, а приходите на фирмите за последните 5 години възлизали на близо 700 хиляди лева, обясни Янков. Според него и случаят във ВиК - Варна е аналогичен, като дружеството е било източвано от тъста на сегашния кмет от ГЕРБ Иван Портних. Заключението на социалистите е, че има злоупотреба на ГЕРБ с държавната власт, призовават прокуратурата за бързи действия, за да не бъдат укрити уликите и заметени следите.

"Фактите, които ви изложихме, смятаме, че те потвърждават, че ГЕРБ е източвала и продължава да източва държавни фирми", заяви Красимир Янков.

Антон Кутев пък даде подобни примери от Силистра. Разкри също, че работниците от дружеството са били принуждавани да участват в протестите срещу правителството.

"Това според мен е недопустимо сливане на държавна власт с икономически интереси и според мен трябва да бъде спряно веднъж завинаги", подчерта Антон Кутев.

По-късно от пресцентъра на ГЕРБ разпространиха отговор на зам.-председателя на партията, в която той подчертава, че няма от какво да се притеснява. Цветанов заявява: "Медийните изяви на БСП са част от поредните опити за атака срещу мен и ГЕРБ. Те са неуспешен опит за отклоняване на общественото внимание от политическата чистка, която сегашните управляващи провеждат в цялата страна, политическата им безпомощност, компрометираните кадрови грешки и безпринципното управление на новата тройна коалиция".

Кметът на Варна също реагира писмено. В позиция до медиите подчертава, че тези въпроси са били напълно изчерпани по време на отминалите предизборни кампании. "Борбата на Красимир Янков да назначи светкавично своя личен приятел Пламен Стоянов за управител на ВиК -Варна, е негов проблем, а не мой", заявява Иван Портних.  

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе