Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Обраха клон на банка във Враца

Обраха клон на банка във Враца

Враца. Неизвестни бандити обраха банка в центъра на Враца, съобщи местният вестник „Конкурент". Офисът на финансовата институция, който е бил ограбен, е на Интернешънъл Асет Банк.

Районът около банката, намираща се на метри от пл. „Христо Ботев", е отцепен от полиция.

Неизвестни засега лица са атакували охранител от фирмата за инкасо, който излизал от сградата на банката и задигнали необявена сума пари. При обирът е имало престрелка и полиция проверява всичките паркирани наоколо автомобили, тъй като част от тях са пробити от куршуми.  Нападнатият охранител не може да посочи конкретни факти за нападателите си.

Районът около Интернешънъл Асет Банк е отцепен и десетки полицаи обикалят съседните улици и сгради и проверяват всички минувачи и обществени помещения.

Според източник, пожелал анонимност обаче, тази вечер е имало опит за обир на врачанския клон на банката, но нападателите са си тръгнали без пари, тъй като нощния охранител Генади е стрелял по бандитите и така е успял да опази инкасото. Храбрият служител е известен офроуд състезател и е действал според инструкциите на институцията.
Най-рано утре се очаква официална информация от полицията във Враца дали нападателите са успели да си тръгнат с торбите с инкасо или с празни ръце.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе