Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Огромна драма със запаленото дете! Нова версия

Огромна драма със запаленото дете! Нова версия

За нова версия за тежкия инцидент с дете в Благоевград от днес следобед, информира БТВ. Четиригодишно дете е в критично състояние с тежки изгаряния. Транспортирано е в "Пирогов", където медиците се борят за живота му.

Репортерката Кристина Налбантова се включи от болницата с подробности за инцидента: "Обстоятелствата се изясняват, като основните версии са две. Първата майката е изразила пред полицията и спешните медици в Благоевград. Тя е казала, че бащата на детето го е залял с бензин и го е подпалил.

Но версията на хора на място и съседи на семейството е различен - че се касае за битов инцидент. Според думите им пред кореспондента Мариета Димитрова става ясно, че пет деца са оставени без надзор да си играят с туба бензин и именно това е предизвикало инцидента. Самата майка е казала пред прокуратурата, че бащата е подпалил детето, тъй като е искала да защити останалите си деца.

Така или иначе детето е в тежко състояние, настанено е тук в "Пирогов". В момента то се намира в шокова зала на Клиниката по изгаряния. Транспортирано е около 17 ч." ,информира Налбантова.

Д-р Валентин Димитров, изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Пирогов" говори пред медиите за състоянието му: "В 17,15 ч. постъпва при нас, веднага е вкарано в шокова зала. Колегите работят в момента и са под напрежение. Детето е в критично състояние с опасност за живота. Всички останали информации ще бъдат утре, сега в момента най-важно е да оцелее", каза той.

Към момента разпитът на бащата продължава във Второ районно управление в Благоевград.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе