Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Намериха съкровище в бельото на румънец

Намериха съкровище в бельото на румънец

Хасково. Румънски гражданини се придвижи през българската граница като бижутерийна лавка. 27-годишният мъж пробва да пренесе нелегално от Турция през България за родината си сребърни накити за 4 300 лв в боксерките си.

Гражданинът на северната ни съседка обаче е заловен от проверяващите на ГКПП Капитан Андреево. МЪЖЪТ пътувал в автобус по редовната линия от Истанбул за Букурещ. Боило нарочен обаче за лична проверка от митническите служители. При обиска те останали със зейнил уста, когато в гащите му окрили сребърното съкровище. Общият грамаж на извадените от бельото пръстени, обеци, медальони, гривни и синджири.

Контрабандните изделия са с тегло 704 грама. Според направената от вещо лице експертиза сребърните накити са от висока бижутерска проба 925.

При друг опитотново румънци пробваха да минат нелегално границата ни със сребърни бижута. В колата им проверяващите на пункта открили

в джапката и подлакътника на превозното средство 1,133 кг сребърни бижута за около 6 800 лева.

Накитите от двата случая са отнети в полза на държавата, а на нарушителите ще бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева според административно-наказателните разпоредби на Валутния закон. Общото количество на задържаните сребърни накити е 1,837 кг.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе