Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Облачна и студена неделя

Облачна и студена неделя

Времето в Шумен е облачно, духа вятър от север-северозапад със скорост 3 м/сек. Температурата на въздуха е 0 градуса, атмосферното налягане е 1004 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха – 94%. В Русе е 1 градус, там мъгла ограничава видимостта до 3 км. Силистра – 1 градус, в Разград е минус 2 градуса, в Търговище – 0 градуса.

Днес времето ще е предимно облачно, на места – с временни разкъсвания и намаления на облачността. Преди обяд ще завали дъжд над югоизточните райони, а привечер валежите ще обхванат голяма част от района, с възможни по-значителни количества над Югоизточна България и по Южното Черноморие. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, който през деня по крайбрежието ще се ориентира от североизток и ще се усили. Максималните температури над северните райони ще са между 2 и 7 градуса, по крайбрежието – от 7 до 12. За Шумен очакваната максимална температура е около 4 градуса.

През нощта срещу понеделник валежите ще се усилят. За денонощието се очакват значителни количества. По Черноморието и в Югоизточна България ще вали предимно дъжд, а на места в Северна Бългалия дъждът ще премине в сняг и ще се образува тънка снежна покривка. По-значителна ще е тя в Лудогорието и в районите на Предбалкана. След обяд утре валежите ще отслабнат и до вечерта почти навсякъде ще спрат, а облачността временно ще се разкъса. През нощта все още ще духа вятър от изток – североизток и температурите слабо ще се повишат. Но през деня вятърът ще се ориентира от северозапад, временно ще се усили и отново ще се застуди. Във вторник сутринта ще е студено с минимални температури около 0 градуса във вътрешността, а по Крайбрежието – до 5-6 градуса. Но през деня вятърът ще се ориентира от югоизток – юг и температурите чувствително ще се повишат. Отново се очакват валежи, които на места ще са значителни. В сряда преобладаващите минимални температури ще са от 6 до 11 градуса, а максималните – от 10 до 15, на места – до 17 градуса. Но след обяд, с обръщането на вятъра от северозапад, ще започне понижение на температурите.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе