Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Новото училище

Новото училище

Седем училища от Шуменска област са в списъка на 290 иновативни училища, одобрен от Министерския съвет. Сред тях са Основното училище „Димитър Благоев“ и средните „Йоан Екзарх Български“ и „Панайот Волов“ от Шумен. Иновативните процеси, описани в проектите, ще бъдат с продължителност до 4 години и ще обхващат всички или част от участниците в образованието. „Едно училище може да е иновативно в различни направления – методи на преподаване, материална база, управление и други", казва директорът на шуменското средно училище „Панайот Волов“ Ема Радушева.

"Това, върху което ние сме се концентрирали, е методиката на преподаване. Защото много е важно как ще поднесеш учебното съдържание така, че те да го разберат и да го усвоят по-трайно. Това, което искаме да предложим на децата, е качествено образование и трайни знания, които да повишат мотивацията за учене. Тоест, да направим учебния процес интересен, лесен и достъпен за децата, а в същото време с трайни знания", посочи тя.

В списъка на иновативните училища са включени общо 23 училища от Североизточна България: 7 от Разградска област, 4 от Русе, 2 от Силистра, 3 от Търговищка област и 7 от Шуменска.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе