Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Новият премиум Infiniti Q30 дебютира в София

Новият премиум Infiniti Q30 дебютира в София

Днес на щанада на Infiniti в Автосалон София 2015 бе представен новият Infiniti Q30. Презентацията водеше лично Натали Кавафян – регионален директор за Централна и Източна Европа. Личното и присъствие говори за важността на модела във връзка с плановете на компанията за още по-голям ръст на продажбите през 2016 г. Както и за важността на пазара в България.

„Добре дошли на щанда на Infiniti в рамките на автосалон София. Имам удоволствието да бъда тук, за да ви представя изцяло новия Infiniti Q30, с който продуктовата ни гама се увеличава.

Автомобилът разполага с иновативен, изчистен и стегнат дизайн. Моделът дефинира нов сегмент, който ние наричаме премиум компакт кросоувър. Новото Infiniti Q30 ще привлече премиум купувачи с модерен лайфстайл, коит се отличават от останалите.", коментира Натали Кавафян. " България е важен пазар за Infiniti в Европа. Тя е водеща пазар по отношение на пазарен дял и клиентско обслужване. Щасливи сме да обявим старта на продажбите на Q30 в България от ... днес!" добави тя.
Q30 е проектиран за новото поколение купувачи и остава верен на дизайна на оригиналната концепция и продължава типичния за Infiniti стил, ориентиран около дизайна. Неконвенционалният силует и асиметричният интериор допринасят за отличителния цялостен дизайн, който определено кара хората да обръщат глави.
С представянето на автомобил Q30, Infiniti започна да покрива очакванията за нарастване на гамата и обновяване на портфолиото в нови премиум сегменти.

Комбинирайки уникална височина и габарити на SUV с пропорции и дизайн на купе, Q30 представлява комбинация от възможности да отиде навсякъде с практичност в градски условия – перфектна за тези, които искат свои собствени приключения.

Поколенията X и Y са новата порода премиум купувачи. За тях колата е повече олицетворение на тях, отколкото на статус. И искат свой уникален стандарт с продукти, които определят категорията. За тези клиенти персонализирането на бранда означава индивидуално олицетворение, подход в стил „Това съм аз" и именно той ще е основен за базата на новите луксозни коли.

Наблюдавайки индивидуалната натура на Q30, нивата на качество и високите стандарти, можeте да усетите вниманието към детайла на всяко едно ниво. Например сатенените хромови украси вместо пластмасови с хром, което осигурява на Q30 повърхност, приятна на допир дори при високи температури, докато в същото време използването на черен лак около калниците и страничните престилки осигурява на Q30 силов статус и уникално присъствие на пътя.

Дизайнът на интериора на Q30 е изключително функционален. Вътрешният обем е много конкурентен, както и багажното пространство - 368 литра по VDA, едно от най-добрите постижения в премиум компакт сегмента.

Красивите и асиметрични повърхности включват форми и динамични линии, които обгръщат шофьора. Тази асиметрия е точно обратното на зоната на пътниците, създавайки по-приятна среда по време на пътуването.

Автомобилът има специално създадени нива на оборудването, които допринасят за индивидуализирането отвътре и отвън. 'City Black' е черен салон с лилави шевове. 'Cafe Teak' комбинира класическата кафява и черна тапицерия с черни шевове, осигурявайки модерен стил на традиционната концепция за премиум. 'Gallery White' допълва Q30 с моден и контрастен вид, предлагайки бяла кожа с червени акценти. Интериорните теми са комбинирани с невероятни екстериорни елементи като трицветни джанти със сатенено сребърни огледала. Трите дизайнерски теми отличават интериора на Q30 и ще се харесат на отворените към промените премиум купувачи.

Дизайнерите на интериора на Infiniti са избрали най-висококачествените материали и процеси за създаването на модерна и луксозна кабина. Например супермекия материал за интериора, който обхваща вратите и централния подлакътник, а италианският материал Dinamica®, който се използва във висшата мода, сега намира приложение в автомобилите за покрива и колоните.

Нивата на шум в интериора на Q30 са изключително ниски и допринасят за комфорта. Звуковите инженери на Infiniti използват официалния Articulation Index, който е стандартен начин за измерване на нивата на говор в кабината и качеството на разговора в салона.

Q30 разполага с 10% подобрение в шумовата защита спрямо водещия конкурент в класа при 120 км/ч.
Тишината в кабината се подпомага от Active Noise Cancellation, система, която изпраща звукови вълни от 4 говорителя във вратите, за да неутрализира вибриращия звук от двигателя. В допълнение се използват абсорбиращи шума материали – от мотора или външни елементи. Затворените секции в много якото шаси пък елиминират звука и вибрацията от неравни и лоши пътища.

Комфортът в интериора се гарантира също така от много напредничав дизайн на седалките. Те са внимателно проектирани, за да следват извивката на гръбначния стълб и да минимизират напрежението върху мускулите на гърба. По-широката облегалка разпределя повече маса еднакво, докато мекотата осигурява комфорт. Вътрешните тестове в Infiniti показват, че седалките на Q30 разпределят масата на тялото по-добре, отколкото конкурентите в сегмента.

Шофьорите, които искат повече спортно управление в Q30, могат да разчитат на спортни седалки с интегрирани подглавници, които се предлагат за пръв път от Infiniti и имат регулиране в 8 посоки, както и в лумбалната зона. Q30 Sport има кожен волан, който е със специална изправена форма в долната част. Също така алуминиеви педали, които помагат за повече контрол в управлението.

Шофьорът може да бъде наясно с динамичните характеристики на Q30 благодарение на системата Active Sound Enhancement, която следи ускорението, предавателните числа, омекотява разликата в шума на двигателя и осигурява хармоничен звук при ускорение.

Приоритетът на инженерите на Infiniti е бил да създаде идеалният баланс между управление и возия. Автомобилът е много стабилен на пътя благодарение на специално модифицираните амортисьори, а инженерите са тествали над 50 варианта на прототипните автомобили преди постигането на оптимални настройки. Управлението остава гладко. Твърдостта на шасито е подобрена, за да осигури на шофьора управление, което може да бъде усетено, а шумът - контролиран.

Инженерите на Infiniti са създали окачване, което е едновременно комфортно и прощаващо, без да е жертва на пъргавостта. Ходът на амортисьорите и твърдостта им е внимателно настроена, докато окачването отпред MacPherson оптимизира компактността. Отзад е избрана многоточкова система за по-добър контрол във всяка една ситуация.
Управлението на Q30 е модифицирано да осигурява постоянно усещане благодарение на интуитивна система, която работи в зависимост от скоростта. Лекото управление прави колата лесна за контрол в градския трафик и среда, намалява стреса на шофьора и умората. При увеличаване на скоростта управлението се втвърдява, за да подобри увереността на шофьора, както и контрола.

"Q30 предлага отлично управление, подобрена возия и усещане благодарение на настройките в окачването и поведението на шасито, които са уникални за Infiniti. Благодарение на тях автомобилът предлага уверено управление, перфектно доказателство за това, че Q30 е способно да осигури правилния ъгъл на завиване и да поддържа прецизна линия." - Греъм Горфорт, главен инженер по автомобилите в Infiniti

В двигателната гама има разнообразни агрегати. В базовия модел се предлага 1,6-литров мотор с 90 кВт (122 к.с.) или 115 кВт (156 к.с.), а дизеловите са 1.5 литра и 2.2 литра, двата 4-цилиндрови, и с мощност 80 кВт (109 к.с.) и 125 кВт (170 к.с.) съответно.

Специална лаунч версия с 2,2-литров дизелов двигател, задвижване на четирите колела, 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя и високо ниво на оборудване на цена от 76 000 лв. с включено ДДС.

Автоматичните предавки са плавни благодарение на 7-степенна трансмисия с два съединителя. Тя включва предварително предавката, за да се осъществи по-бърза смяна, а механичният режим за смяна с планки от волана позволява на шофьора да избира момента. Ускорението е равномерно благодарение на еднаквото разпределение на мощността, независимо дали тръгвате, или вече се движите бързо. Бързата смяна на предавки се осъществява в двата режима – автоматичен и механичен. Максималният въртящ момент е постоянен и не се променя.

Освен 7-степенната автоматична трансмисия с двоен съединител ще се предлага и 6-степенна механична.
Мощността, която осигуряват всички агрегати, осигурява плавно ускорение, което е била целта на техническите инженери на Infiniti.

Q30 разполага с множество интуитивни технологии, които подобряват управлението и осигуряват максимална сигурност. Сред тях са Automatic park assistance с Around View Monitor (AVM) и Moving Object Detection (MOD), които правят Q30 един от най-лесните за управление автомобили в премиум компакт сегментa. Blind Spot Warning осигурява повече безопасност, като предупреждава шофьора за други автомобили в сляпата зона. Forward Collision Warning с Forward Emergency Braking намалява стреса при управление в тежък трафик. Auto High Beam Assist е високоинтуитивна технология, която подобрява сигурността и увереността по време на шофиране през нощта, а Intelligent Cruise Control осигурява безопасна дистанция от колата отпред. Специален метод позволява на радарните вълни на Intelligent Cruise Control да преминават през емблемата на Infiniti – за пръв път използвано от компанията.

Автомобилът дебютира на уникален за България щанд, който се изгражда за пръв път у нас на изложение. Стената е извита, за да символизира мотото „Идеалната линия е крива", и е съставена от две части, едната от които е огромен LED екран. Подът е от специален материал, симулиращ асфалт, и също както огромният елипсовиден LED екран, се използва за пръв път у нас. Покривът на щанда е специална артинсталация.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе