Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Средната заплата в Силистренско е с 200 лева по-ниска отколкото в останалите райони на страната

Средната заплата в Силистренско е с 200 лева по-ниска отколкото в останалите райони на страната

Средната работна заплата в Силистра и района е с 200 лева по-ниска в сравнение с другите райони на страната, сочат данните на Регионалното статистическо бюро. В същото време безработицата в района е сред най-високите в страната. 569 лева е по последни данни средната работна заплата в Силистренска област. В района почти всеки десети човек работи в здравеопазването или в образованието. Най-високи са доходите на служителите в държавната администрация, селското стопанство, здравеопазването и строителството.

В областта са регистрирани 3100 фирми. 92% от тях имат по-малко от 9 работници и служители. Почти половината фирми са в сферата на търговията и ремонта на автомобили. Те обаче осигуряват едва 18% от работните места в района. Близо 13% от фирмите са в сферата на селското стопанство, около а 9% - в преработващата промишленост. Само 4 са предприятията с повече от 250 работници.

По данни на Бюрото по труда на този етап на трудовия пазар се търсят продавач-консултанти, механизатори, строители, шивачи и сервитьори.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе