Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Facebook и Microsoft пазят заедно сигурността в интернет

Facebook и Microsoft пазят заедно сигурността в интернет

Менло парк/ Редмънт. Facebook и Microsoft създадоха съвместен фонд, от който ще плащат на разработчици да откриват пропуски в сигурността в интернет, съобщи Wall Street Journal. По този начин двата технологични гиганта се опитват да накарат хакерите да работят за „добрите", коментира изданието.

Практика е големите компании да плащат на експерти на свободна практика, ако направят пробив в софтуерните им продукти и по този начин открият техни слабости. Идеята е те да бъдат подобрени преди злонамерени хакери да се възползват от недостатъците.

Тези корпоративни програми привлякоха вниманието през лятото, когато палестински специалист се опита да докаже слабости на Facebook като писа на стената на изпълнителния директор Марк Цукърбърг, след като проби профила му. Самата социална мрежа вече е дала 1,5 млн. долара на разработчици на свободна практика и дори нае няколко на щат.

Много продукти в интернет обаче не са защитени и няма компании, които да се грижат за тяхната сигурност. По тази причина двата технологични гиганта са решили инициативата им да обхване именно тях.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе