Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

По-малко престъпления в Силистра

По-малко престъпления в Силистра

Спад на престъпността през октомври отчете днес ръководството на Областната дирекция на МВР в Силистра на традиционния си месечен брифинг. Официалната статистика представи гл. инспектор Деян Монев.

"През периода в областната дирекция са регистрирани общо 103 престъпления. 87 от тях са по криминална линия, а по икономическа - 16. В сравнение със същия период през 2017 г. те са били 118 по криминална и 18 по икономическа. Това показва намаление с почти 25%. За съжаление имаме завишение на телефонните измами", посочи той.

Гл. инспектор Деян Монев съобщи още, че през същия месец са регистрирани 9 случая на телефонни измами, а от началото на годината до момента в област Силистра те са 35 на брой.

Областната дирекция представи статистика и за пътни произшествия в региона. Според началника на сектор "Охранителна полиция" комисар Димо Василев най-честата причина за катастрофите през октомври са високата и несъобразена скорост. Също през октомври на телефон 112 или директно в полицията са регистрирани 716 сигнала, на които са реагирали дежурните патрули от сектор "Охранителна полиция".



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе