Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Най-малкият компютър се побира в джоба

Най-малкият компютър се побира в джоба

Финландската компания Solu е изобретила най-малкия компютър в света. Неговата форма е квадратна с дължина 10 см и дебелина 1.2 см. Устройството се предлага на цена от 349 евро в сайта за crowd-funding Kickstarter, където Solu достигна целта си от 200 000 евро за началното финансиране на проекта.

Solu разполага със собствена операционна система Solu OS, използваща облачни технологии като основен компонент. Системата автоматично криптира и запазва файловете ви на Solu Cloud. User Interface-ът на Solu е изключително интуитивен и предлага възможност да използвате устройството и като самостоятелна тъч скрийн джаджа, и да го свържете към монитор. За втората опция от компанията е създадена и специална ръчно изработена дървена клавиатура, която се продава за 150 евро.

Solu е първият компютър като услуга. За малка месечна такса получавате неограничен достъп до всякакъв вид приложения. От компанията създател се опитват да привлекат разработчици на приложения за операционната им система чрез модела заплащане за ползване, т.е. разработчиците ще получават заплащането си в зависимост от потреблението на създадената от тях апликация.

Първите доставки на Solu се очакват през януари 2016 г.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе