Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Nokia Lumia 630 - първият смартфон с Windows Phone 8.1

Nokia Lumia 630 - първият смартфон с Windows Phone 8.1

Колко ли бързо работи Windows Phone 8.1 на мобилен телефон? Много. Може да се убедите в това с първия смартфон в света с новата операционна система на Microsoft - Nokia Lumia 630. Смартфонът на финландския топ производител няма да ви подведе в нито едно отношение. Той е изключително лесен за боравене (дори за първи път да се сблъсквате с тази OS), забавен (с десетките варианти за цветово персонализиране на плочките live tiles) и с много добър набор от най-необходимите ви приложения.

Lumia 630 има 4,5-инчов дисплей ClearBlack с резолюция 854х480 пиксела, а защитното стъкло е Gorilla Glass от трето поколение. Устройството се захранва от 4-ядрен Qualcomm Snapdragon 400 процесор с тактова честота 1,2GHz и ускорител Adreno 305. Разполага с 512MB RAM и 8GB вградена памет и слот за до 128GB допълнителна памет с microSD карта, поддържа Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11b/g/n, а батерията му е с мощност от 1830mAh. Смартфонът се предлага и във вариант с 2 SIM карти, които работят едновременно. Отзад има 5-мегапикселова камера с автофокус, която може да прави и HD видео (720p). Дизайнът, като на всички модели Nokia, е превъзходен.

По интерфейс всички нови Windows смартфони Nokia Lumia се отличават с приложението Nokia Camera. Това е професионална програма за снимки, която позволява в ръчен режим да променяте практически всички параметри. Много интересна новост е свързана със синхронизацията. Ако например на домашния си компютър работите с браузъра Internet Explorer 11, но искате да използвате отметките си на смартфона, натискате бутона за синхронизиране и те се пренасят по Wi-Fi. Lumia 630 разполага с приложението HERE Maps, което ви позволява да изтеглите безплатно карти и да навигирате дори офлайн. Гласовите указания ще ви преведат през най-кратките маршрути (дори през алеи и паркове), ако изберете пешеходен режим. С новата скоростна клавиатура Word Flow и приложения като WhatsApp и WeChat пък бързо и лесно контактувате в социалните мрежи.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе