Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Лимитирано Bugatti вдига 408,84 км/ч

Лимитирано Bugatti вдига 408,84 км/ч

Серията "Легендите на Bugatti", създадена в чест на най-важните за марката хора, бе попълнена с третия си модел. На изложение в Дубай бе показан суперавтомобил, посветен на италианския пилот Бартоломео Костантини, пише profit.bg.

Константини е бил близък приятел на основателя на марката Bugatti Еторе Бугати и два пъти носител на Rally Targa Florio - сицилианското рали състезание, което печели с Bugatti Type 35, един от най-успешните състезателни автомобили на своето време. Моделът в чест на пилота е създаден на базата на Veyron Grand Sport Vitesse.

8-литровият двигател W16 може да ускори Veyron Grand Sport Vitesse Meo Costantini до 100 км/ч само за 2,6 секунди. През април колата постави нов рекорд за скорост - 408,84 км/ч, което прави модела най-бързият роудстър, създаден някога. Купе от въглеродни влакна и алуминий по бронята и вратите допълват красотата на автомобила. Моделът ще бъде пуснат в три екземпляра, както и другите автомобили от серията "Легендите на Bugatti". Цената на всяка кола ще бъде 2,7 млн. долара.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе