Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Lexus ще прави 7-местен кросоувър

Lexus ще прави 7-местен кросоувър

Моделната гама на японската компания Lexus явно ще бъде увеличена със 7-местен кросоувър. Дали обаче това ще бъде напълно нов автомобил или удължена версия на последното поколение на всъдехода RX (на снимката), производителят още не е решил. Това разкри шефът на американското подразделение на Lexus Джеф Бракън пред Automotive News. Предполага се също така, че компанията може да вземе за основа на 7-местния кросоувър проекта TX. Правата именно за това наименование Toyota взе през миналата година. Очаква се моделът TX да смени всъдехода GX.

"Вариантите са няколко. На пазара новият модел ще се появи през 2016 или 2017 година. Въобще не се притесняваме, че той може да вземе от потенциалните клиенти на RX, дори искаме това. Трети ред седалки е желание номер едно на всички наши дилъри. Може би като игнорираме този сегмент, губим около 35 000 купувачи годишно. Ще вложим всички усилия, за да променим това", отбеляза Бракън.

В средата на април Lexus разсекрети новия кросоувър NX, който трябва да заеме пазарната ниша под настоящия RX. Моделът ще е конкурент на Audi Q5, BMW X3 и Range Rover Evoque.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе