Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Коледно настроение от iPad mini Retina

Коледно настроение от iPad mini Retina

Маниаците на i-устройствата вече имат нова цел. Това е таблетът iPad mini Retina на Apple. От вчера новата джаджата може да бъде закупена от онлайн магазина App Store. Съвсем скоро ще започне и предлагането по търговската мрежа. Премиерата на най-новата "играчка" на Apple се случва само три седмици след обявяването й, което е допълнителна изненада за феновете на продуктите на компанията. От калифорнийското дружество са помислили и за предстоящите празници, като са добавили някои дребни коледни елементи в iPad mini Retina.

Таблетът се предлага с капацитет на паметта от 16 до 128 GB, а в зависимост от това теглото варира между 331 и 341 грама. IPad mini Retina е с 7,9-инчов Multi?Touch дисплей с LED подсветкааи IPS технология. Резолюцията на екрана пък е 2048 x 1536 при 326 пиксела на инч. Джаджата има и олеофобично покритие срещу оставяне на пръстови отпечатъци. IPad mini Retina разполага с чип А7 с 64-битова архитектура и М7 копроцесор за движение. Вградената литиево-полимерна батерия на таблета е с мощност 23,8 ватчаса и позволява до 10 часа сърфиране в интернет, гледане на видео или слушане на музика. IPad mini Retina е с мобилната операционната система iOSа7, която предлага изцяло нов дизайн и функции.

Цената на моделите започва от 399 долара за базовата версия с 16GB памет и Wi-Fi комуникация, а най-скъпият достига 829 долара за 128 GB памет и LTE връзка. От Apple призовават потребителите, които искат да притежават новия таблет за сезона на празниците, да побързат да го направят. Защото по думите на изпълнителния директор на компанията Тим Кук "не е сигурно, че всеки, който иска, ще успее да се сдобие с iPad mini Retina".

Продажбите на новия таблет вече са стартирали в Австралия, Китай, Хонконг, Япония, Нова Зеландия, Сингапур и САЩ. Моделът е наличен и в някои европейски страни, затова ни остава само да дочакаме появата му на родния пазар.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе