Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Топ 10 камери за снимки на открито

Топ 10 камери за снимки на открито

Съвременните камери правят много качествени снимки, без значение дали стоящият зад обектива има необходимите умения или не. Разбира се, има няколко основни изисквания, към които трябва да се придържате, когато си купувате нов фотоапарат, който смятате да използвате на открито. Gizmo Crazed посочва, че устройството трябва да е компактно, водоустойчиво и да има "пълен" набор технология, с който всеки път да си гарантирате перфектната снимка. Ето кои, според сайта, са най-добрите такива камери.

1. Olympus Tough TG-2

Причината, поради която този фотоапарат заема първо място, е, че е много повече от средство за улавяне на вълнуващи моменти. Olympus Tough TG-2 гарантира стабилно качество на изображението при всякакви условия и възможност да правите снимки толкова бързо, колкото трае едно мигване на окото. Високоскоростното видео пък е чудесно за създаване на вълнуващи клипове, а вграденият GPS ще ви помогне да си спомните къде точно сте го заснели. Wi-Fi връзката ще ви позволи да споделяте снимките и клиповете само за миг.

2. Nikon Coolpix AW110

Nikon Coolpix AW110 предлага 5-кратно увеличение и зашеметяващ 16-мегапикселов CMOS сензор. Фотоапаратът е водоустойчив и има вграден Wi-Fi и GPS.

3. Canon Powershot D20

Canon Powershot D20 доказва тезата, че размерът няма значение, когато става въпрос за фотоапарат. Потребителите имат възможност да избират между заснемане на видео с резолюция 720p или 1080p, както и на изображения с 12-мегапикселов сензор.

4. Sony RX1

Освен че е най-скъпото предложение в списъка, Sony RX1 е и най-малкият фотоапарат в света. Той е идеален за ежедневни снимки с 24,3-мегапикселов сензор с пълно кадриране, голяма бленда, обектив Carl Zeiss Sonnar T с фиксирана фокусна дължина от F2.0 и пълно ръчно управление.

5. Panasonic Lumix TS5

Ако сте любители на подводните снимки, това е вашият фотоапарат. Устройството може да бъде потопено до 13 метра, а 16-мегапикселовият сензор гарантира, че всеки път когато снимате, резултатът ще бъде брилянтен.

6. Panasonic Lumix TZ40

Още един Panasonic Lumix, но TZ40 се отличава от TS5 със своето 20x оптично увеличение. С него може да заснемете дори най-малкия обект в далечината с големи подробности. Освен това има много компактен дизайн.

7. Pentax WG-3 GPS

Този фотоапарат е за феновете на екстремните спортове. Разработен като клас тежка категория от WG серията устойчиви модели на Pentax, WG-3 GPS предлага най-добрата водоустойчивост (до 14 м под водата) и устойчивост на удар (срещу падане от височина от 2 м). Към това се добавя и студоустойчивост до -10 градуса, двойна система Shake Reduction, запис на Full HD видео (1920х1080 пиксела) и широкоекранен 3,0-инчов LCD дисплей.

8. Sony RX100 II

Този модел прави нещата много по-прости за начинаещите фотографи, като им предлага възможност да уловят онова, което само един професионалист може. С него ще заснемате възможно най-качествените снимки в дъжд, слънце, през деня и през нощта.

9. Olympus Tough TG-830 iHS

С тегло от само 213 г може много лесно да забравите, че имате фотоапарат в джоба си. Със сигурност обаче възможността да избирате между 720p, 1080i и 1080p видеорезолюция, както и да правите снимки с 16-мегапикселов сензор ще ви прави нетърпеливи да го използвате.

10. Fuji X20

Онова, което отличава Fuji X20 от останалите модели и може да ви накара да го пожелаете, е ретро дизайнът. Въпреки това този фотоапарат устоява позицията си сред останалите модели в списъка с добрите си характеристики.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе