Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

iPhone SE се променя със залеза на Слънцето

iPhone SE се променя със залеза на Слънцето

На 21 март "Епъл" (Apple) представи поредното попълнение в смартфон линията си - "iPhone SE". Това не е "iPhone 7", който трябва да се появи в края на септември, а комбинация между размера на iPhone 5 и характеристиките на iPhone 6s.

От "Епъл" са отделили специално внимание и на функцията Night Shift, която използва геолокационни данни и часовника на устройството, за да определи кога настъпва залезът на Слънцето на мястото, където се намирате. И това автоматично регулира цветовете на дисплея.

През 2014 г. "Епъл" значително увеличиха големината на дисплея, а оттам и на целия "iPhone". Апаратите "iPhone 6" и 6s имаха съответно 4,7 и 5,5-инчови екрани. За сравнение "iPhone SE" ще се върне към размера на iPhone 5, който има 4-инчов дисплей и бутон за включване в горната част на панела вместо отстрани. Видът на новия апарат ще е много близък до този на "iPhone 5s", но той ще се предлага в новите разцветки, въведени с "iPhone 6S", включващи популярното "розово златно".

Цената на "iPhone SE" с вградена памет от 16GB започва от 399 долара. Телефонът е по-малък и по-евтин, с 4-инчов екран (10 см) и ще бъде предлаган в четири цвята - сребристо, космическо сиво, златисто и розово злато.

Смартфонът разполага с чип A9 с вграден копроцесор M9. Производителността му е като на "iPhone 6s". Камерата му е същата като на "iPhone 6s", включва и функцията Live Photos.

Телефонът поддържа гласовата услуга Siri и системата за плащания Apple Pay.

Доставките започват от 31 март.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе