Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Топ 10 на хибридите с Windows 8

Топ 10 на хибридите с Windows 8

Всички искат да знаят кои са най-добрите машини с Windows 8 OS. Още повече, ако става дума за хибриди между таблет и ноутбук. Хибридите са последният "писък на модата" сред мобилните компютри. При тях познатият ни ноутбук придобива нови форми благодарение на дизайн, който позволява на дисплеите да се плъзгат и завъртат в различни посоки. Всъщност идеята на хибридите е да предложат най-доброто от двата типа устройства - таблет и ноутбук. От една страна, това е мощта и клавиатурата на стандартните ноутбуци, а от друга, сензорните дисплеи на таблетите. Повечето от големите производители са се пробвали да проектират поне един модел хибрид, така че със сигурност ще откриете такъв, ако търсите повече мобилност и удобство от своето устройство. За да не пръскате обаче парите си на вятъра, трябва да знаете предварително кои си заслужават. Още повече, че сигурно мнозина се питат, когато става въпрос за Windows 8 дали да си купят таблет, или ноутбук с тази платформа. От Laptop Mag съветват да разгледаме опциите за хибрид, тъй като Windows 8 хибридните устройства стават все по-популярни и мощни с всяка нова версия.

1. Sony VAIO Duo 13

Корпусът на Duo 13 е изключително приятен, а материалите, от които е изработен, много качествени. Още от първия допир до устройството потребителят може да се убеди във високия му клас. VAIO Duo 13 може да се ползва както като таблет, така и като ноутбук. За целта има специален механизъм, наречен Surf Slider, при който е необходимо да повдигнете екрана от задната му част и той ще застане под ъгъл, разкривайки под себе си пълноценна клавиатура. Сред останалите характеристики са IPS дисплей с Full HD резолюция от 1080p, Intel процесор от новото Haswell поколение, 8-мегапикселова камера с Exmor RS сензор, както и NFC и LTE модули. А батерията на VAIO Duo 13 издържа до около 10 часа благодарение на Active Sleep технологията.

2. Microsoft Surface Pro

Технически погледнато, Microsoft Surface Pro е таблет, но устройството е оборудвано с Core i5 процесор, Full HD сензорен екран, пълната версия на Windows 8 OS и имате опция за клавиатура. Това е надеждно, добре изглеждащо устройство, въпреки че животът на батерията му е на средно ниво.

3. Samsung ATIV Qа

Интересното при Samsung ATIV Q е, че работи с две операционни системи - Windows8 и Android (Jellybean 4.1). В същото време хибридът ATIV Q е изключително тънък и лек - тежи само 1,29 кг и е с дебелина едва 13,9 мм. Друга отличителна особеност на този модел е сензорният дисплей с резолюция QHD+ (3200x1800 точки), която според Samsung е най-високата в света за 13,3-инчов екран.

4. Dell XPS 12

Тази машина е един от най-иновативните проекти за хибрид. 12,5-инчовият сензорен екран се върти в средата на рамката, за да трансформирате устройството от лаптоп в таблет. Освен това джаджата е един от първите хибриди с Intel Haswell процесор, а животът на батерията е превъзходен - тестовете са показали, че с XPS 12 може да работите повече от 12 часа.

5. Asus Taichi 21

Asus отдавна създава Android-базирани хибридни устройства, но Taichi е първият Windows-базиран хибрид. Той прилича на стандартен ултрабук с 11,6-инчов сензорен екран в режим лаптоп. Когато бъде затворен обаче, лаптопът активира друг 11,6-инчов сензорен екран на гърба на панела, превръщайки хибридното устройство в таблет. Двата екрана могат да се използват едновременно. Задният дисплей дори може да бъде конфигуриран като втори монитор.

6. Lenovo IdeaPad Yoga 13

Всички производители имат различно виждане за това как трябва да изглеждат хибридните устройства. Lenovo също има свое мнение по въпроса. Пантите на IdeaPad Yoga 13 позволяват да завъртите дисплея му в пълен кръг - от лицевата страна на клавиатурата до долния капак на ултрабука, без да го отделяте от основата. Yoga 13 има обичайната конфигурация от процесора Core i5 Ivy Bridge на 1.7GHz, вградена графика Intel HD 4000, 4GB RAM и 128GB SSD-пространство, както и 13,3-инчов IPS мултитъч дисплей.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе