Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Hennessey Venom GT вече е най-бързият автомобил

Hennessey Venom GT вече е най-бързият автомобил

Bugatti Veyron SuperSport изуми всички през 2010 г., когато стана най-бързата серийна кола в света. Рекордът постави Пиер Анри Рафанел. Той достигна изумителната скорост от 431,072 км/ч с автомобила, чийто двигател има мощност от 1183 к.с. Близо 4 г. по-късно най-накрая се намери някой, който да подобри това постижение.

Новият най-бърз сериен автомобил в света вече е Hennessey Venom GT, който разви скорост от 435,31 км/ч на Kenedy Space Center във Флорида. Уникалният модел бе управляван от тестовия инженер, състезател и директор на Miller Моtorsport - Брайън Смит. Той твърди, че ако опитът е бил проведен на по-дълга овална писта, Venom GT щял да развие още по-висока скорост.

Най-бързият автомобил е оборудван със 7-литров V8 двигател с два турбокомпресора. Той вече е вписан в Книгата за рекордите на Гинес, тъй като е първият, успял да ускори от 0 до 300 км/ч само за 13,6 сек. Hennessey Venom GT в момента се продава на цена от около $1 млн., което неслучайно го превръща в един от най-скъпите автомобили на пазара.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе