Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Хакерска атака затвори виртуална банка

Хакерска атака затвори виртуална банка

Flexcoin базиранa в Канада Bitcoin банка, заяви миналата седмица, че затваря, след като загуби вируална валута на стойност около 600 000 щатски долара за един ден след хакерска атака.

Курсът на дигиталната валута на базираната в Словения борса BitStamp се понижи до минимум от 633,65 долара за биткойн, преди да се стабилизира на нива от 659,59 долара за брой, което е дневен спад от 1,55%.

„Flexcoin"е компания, базирана в Канада, която извършва функциите на „биткойн банка". Те обявиха, че прекратяват дейността си поради кражба на всички налични 896 биткойна в „горещия" портфейл на Flexcoin, извършена на 2-и март. Наличните биткойни по „студени" портфейли (съхранение без достъп до интернет) не са засегнати.

Новината е поредният удар по реномето на дигиталната валута, по-малко от месец след като най-голямата някога борса за биткойни, базиранaта в Токио Mt.Gox подаде документи за обявяване в неплатежоспособност и информираха обществото, че може би са изгубили около 850 хил. биткойна, на стойност почти половин милиард щатски долара.

Виртуалната валута е подложена на натиск и от различни национални институции. Някой централни банки обявиха, че считат биткойните не за валута, а за стока, докато други дори приравниха дигиталната валута на финансова пирамида.

Преди това е била ограбена и виртуалната Bitcoin борса Poloniex. Тя е загубила 12.3% от резерва си. Компанията обаче ще продължи да работи, като обещава да работи без печалба, докато не възстанови загубите, а нейният собственик ще вложи част от собствените си средства, за да ускори процеса.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе