Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Google представи смартфон с 3D сензори

Google представи смартфон с 3D сензори

Маунтин Вю. Google представи прототип на смартфон, който може да създава триизмерни карти на обкръжаващата среда на потребителя. Устройството има 3D сензори, които му позволяват да прави над 250 000 измервания в секунда и да променя позицията им в реално време.

Апликацията може да прави измервания както в затворена среда, така и на открито. Те ще позволяват на потребителя да се ориентира по-лесно в непозната среда. Компанията е предложила на над 200 разработчици да правят допълнителни апликации и подобрения по прототипа.

Проектът, в рамките на който е изработен телефонът, се нарича „Танго".

„Ние сме физически същества, които живеят в триизмерен свят. Целта на проекта „Танго" е мобилните устройства да се приближат към човешкото възприятие за пространство", съобщи компанията.

Google от известно време се е фокусирала в тази ниша. Насколо бяха пуснати в продажба първите Google очила, а в момента технолозите на компанията разработват и лещи, които ще могат да измерват нивата на глюкоза в сълзите. Технологиите все повече се ориентират към практическа полза в човешкото всекидневие, коментират експертите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе