Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Потребители на Gmail ще получават поща и чрез Google+

Потребители на Gmail ще получават поща и чрез Google+

Маунтин Вю. Нова функция в Gmail Google Inc ще позволи някои потребители да получават съобщения от хора, с които те не са споделили имейл адреса си, пораждайки опасения сред някои от защитниците на личната информация.

Чрез новата функкиция потребителите ще могат да изпращат електронни писма на всички хора в Google+ акаунта си дори без да знаят техните имейл адреси.

Google+ ще бъде своеобразен посредник, като ще препраща писмото до мейла на получателя. Самият изпращач пък няма да разбира мейл адреса на другите потребители, освен ако те не са го публикували сами.

Въпреки че идеята на Google е да улесни комуникацията между хората, някои потребители могат да я приемят като навлизане в личното им пространство. Все пак след като мейл адресът не е публикуван, потребителят явно не иска да получава на него писма от всички.

Интернет гигантът съзнава това и е въвел и възможност за деактивирането на функцията. За целта потребителят трябва да влезе в Google+ профила си и от неговите настройки да избере кой може да изпраща писма до мейл адреса му. Възможностите са всеки в Google+, хората в кръговете на потребителя или никой. По подразбиране функцията е активирана на режима "Всички в Google+".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе