Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Galaxy S5 става и за под душа

Galaxy S5 става и за под душа

София. Феновете на Samsung вече ликуват. Корейците официално представиха своя нов флагман - Galaxy S5, на Световния мобилен конгрес в Барселона и хвърлиха ръкавицата на Aplle. Смартфонът има много подобрения в сравнения с предходния модел и се очаква да стане хит сред всички Android устройства. Още не се знае каква ще бъде цената му в Европа, но продажбите на модела започват официално на 11 април.

Макар мнозина анализатори да очакваха, че Samsung ще използва впечатляващ 2K дисплей в новия си флагман, това не се случи. Galaxy S5 има 5,1-инчов Full HD superAMOLED дисплей. Освен това IP67 e сертифициран, което означава, че с него може спокойно да се къпете под душа или да излезете с любимия човек на романтична разходка под дъжда. Размерите на смартфона са 142х72,5х8,1 милиметра, при тегло от 145 грама. Задният панел е от пластмасово покритие.


Южнокорейците отговориха на Apple, като включиха сензор за пръстови отпечатъци в модела, вграден в Home бутона. Потребителите могат само с едно движение да отключат телефона, но също и да гледат изображенията и клиповете си в Private режим, който може да се отключи само със съответния отпечатък. Samsung Galaxy S5 може да запазва данни за до три различни потребителя. В задната част има и сензор, който измерва сърдечния ритъм. Характеристика, с която не може да се похвали нито един модел на пазара.

Бързата скорост на работа е едно от ключовите подобрения на модела. Той вече работи с много по-мощния четириядрен 2,5GHz процесор на Qualcomm, а оперативната памет е отново 2GB. Samsung вложи много усилия и ресурси, за да подобри значително възможностите на Galaxy S5 за фотография. Смартфонът е оборудван с 16-мегапикселова камера, която се отличава с най-бързия автофокус в индустрията досега с време за реакция от едва 0,3 сек. Интересна функция е и Selective Focus, която позволява да заснемете изображение, а след това сами да изберете коя част от него да бъде фокусирана. Смартфонът може да записва видео с 4K резолюция, което е другото му предимство.

Батерията е с мощност от 2800mAh и според официалните данни на компанията осигурява до 10 часа време за сърфиране в интернет и около 12 за гледане на видео. Samsung е разработила уникален Ultra Power Saving Mode режим, който позволява да накарате дисплея да показва само в черно и бяло като деактивира ненужни приложения. Така можете да имате достъп само до съобщенията и обажданията си и с 10% от батерията смартфонът ще издържи около 24 ч. в режим на готовност, което е доста впечатляващо.

Galaxy S5 работи с Android 4.4.2 KitKat OS и с нова версия на характерния за компанията интерфейс TouchWiz. Смартфонът също така работи с най-бързия Wi-Fi 802.11ac стандарт и поддържа всички LTE мрежи в глобален мащаб, гарантирайки скорост за трансфер от 150Mbps. Потребителите ще могат да избират между бял, черен, син и златен цвят на смартфона.

Samsung планира да представи и по-бърза версия на новия си флагман, която ще използва собствена Exynos архитектура на компанията. Въпросният чип има осем ядра, които работят на тактова честота от 2,1GHz. Тази конфигурация ще се появи на по-късен етап от годината.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе