Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Facebook купи фитнес приложението Moves

Facebook купи фитнес приложението Moves

Компанията Фейсбук (Facebook) придоби Moves - популярното приложение за смартфони с Android и iPhone, което засича колко се движим през деня и помага за поддържане на форма. За сделката обявиха от стартъп компанията, разработила приложението. 

По думите им, Moves няма да се променя и засега няма да се преливат данни от него към социалната мрежа гигант. По същия начин функционират и WhatsApp (за чат съобщения) и Instagram (за споделяне на снимки), които бяха придобити от Фейсбук по-рано. Техните създатели продължават да ги управляват, но вече са служители на Марк Зукърбърг. 

Фитнесът и грижата за здравето са все още разрастващи се теми сред мобилните приложения и купуването на Moves е навременна стъпка от страна на Фейсбук в плановете му да се разраства към нишови апликации, пише сайтът techcrunch.com. Технологиите в мобилните апарати засичат движението и скоростта, а алгоритмите на приложението превеждат тези данни в брой изминати стъпки, изгорени калории и друга информация, полезна за потребителите. Освен технологични гиганти като Google и Apple, компаниите за спортни стоки също се ориентират към този нов начин за опознаване на клиентите и нови възможности за развитие. Има слухове, че Зукърбърг за малко е изпреварил Nike за купуването на Moves. 

Не се съобщава стойността на сделката. Според данни на Wall Street Journal приложението е било свалено над 4 милиона пъти от потребители с Android и iOS смартфони от създаването си през миналия януари. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе