Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Елвис с бронз на екорали в Гърция

Елвис с бронз на екорали в Гърция

Българският екипаж Елвис Георгиев и Елена Писарска завършиха трети в генералното класиране на "Hi-Tech Eko Mobility Rаlly 2013" в Гърция. Състезанието е кръг от Световната купа за алтернативни източници на енергия на Международната федерация по автомобилизъм /FIA/.

Участниците преодоляха общо 671 километра, които включваха 14 регулаторни теста с обща дължина от 136 км. В ралитата участваха електромобили, хибриди и коли с алтернативни горива - пропан, биоетанол и метан. Шампионатът бе спечелен от настоящия световен шампион Масимо Ливерани с "Фиат 500 Абарт", който води и в тазгодишната надпревара за Световната купа. Втори остана Гидо Гуерини с "Алфа Ромео", който плътно следва по петите сънародника си Ливерани. Трети е екипажът на Георгиев и Писарска с "Infiniti M35h", което ги подреди на 11-о място в надпреварата за Световната купа.

Елвис вече е пети в класацията за пилоти, а Елена - трета при навигаторите. В състезанието участва и фаворитът при електромобилите Джеймс Морло с "Тесла". В гръцкото рали участваха и още три български отбора. Анжело Ангелов и Тодор Желев с "Шкода" заеха осмото място. Калин Дедиков и Николай Китанов с "DACIA LOGAN" останаха дванадесети. Драгомир Златков и Елена Мангушева с автомобил "TOYOTA LEXUS 200 H" се класираха на 14-о място. Последното състезание за годината е "ECORALLY SAN MARINO - VATICANO".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе