Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Джобните чудовища станаха на 20 г.

Джобните чудовища  станаха на 20 г.

Японския гигант Nintendo официално обяви най-новите попълнения в легендарния гейминг франчайз Pokemon. Pokemon Moon и Pokemon Sun излизат на пазара през коледния сезон за хендхелд конзолата 3DS. Игрите ще поддържат девет локални езикови версии, като за първи път те идват и на китайски. Новината беше съобщена в навечерието на 20-я рожден ден на култовата поредица, 27 февруари. Феновете обаче вече знаеха всичко това, след като логата на двете игри се появиха още на 25 февруари в европейската база данни за търговски марки.

Заедно с новите игри, Nintendo обяви предстоящото пускане на първите Pokemon игри от 1996 г., Pokemon Red, Blue и Yellow, за виртуалния магазин на 3DS Конзолата. Игрите ще се възползват от новата услуга Pokemon Bank, позволяваща прехвърлянето на покемони от старите поколения в новите игри, включително последните Omega Ruby и Alpha Saphire от 2013 г. и предстоящите Sun и Moon. Вече може да закупите класиките за 9,99 долара.

Pokemon поредицата стартира в Япония през 1996 г. Няколко месеца по-късно първите игри, Pokemon Red и Pokemon Blue, излизат на американския и европейския пазар. Започва масова мания по сладките "джобни чудовища" (наименованието Pokemon е съвкупност от думите "pocket" - джоб, и "monster" - чудовище). На 1 април 1997 г. е премиерата на анимационния сериал по поредицата. В България той се появява през ноември 2001 г.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе