Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Бременна в 7-ия месец почина от пневмония

Бременна в 7-ия месец почина от пневмония

32-годишна жена, бременна в седмия месец, почина в болницата в Силистра след тежка пневмония.

Приета е в събота с усложнения след грипна инфекция, обясни д-р Даниела Костадинова, шеф на болницата. Бременната била в средно увредено състояние.

Въпреки лечението с антибиотици и противовирусни препарати в неделя състоянието започнало да се влошава. В понеделник жената била включена на изкуствена белодробна вентилация заради бързо задълбочаващата се дихателна недостатъчност.

Тежката хеморагична двустранна пнемония се развива бързо, при това на фона на лечение. Консултант от Варна потвърдил диагнозата и лечението, но лекарите не успели да се преборят за живота на жената.

  

Съпругът също е болен, но той е в добро физическо състояние, съобщи още д-р Костадинова. "Започнал е с висока температура, но се справя по-добре. При него пневмонията е констатирана по-рано", допълни тя.

Очакват се резултатите от пробите на починалата, изпратени за изследване в София.

В Силистра не е обявявана грипна епидемия, защото не е достигната съответната заболеваемост. Но през последната седмица в болницата са настанени 41 пациенти с тежки пневмонии в резултат на остри респираторни заболявания. Още през декември белодробното и детското отделение на болницата са били препълнени.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе