Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Братски удар за 2 чувала с пари

Братски удар за 2 чувала с пари

Враца. Двама братя стоят зад банковия обир във Враца. Единият е бившият полицай и стар познайник на МВР Христо Георгиев (41 г.).

Той духнал с 85 бона от двата чувала с пари, които бяха отнети от инкасото по време на въоръжения грабеж пред Интърнешънъл Асет Банк във Враца. По-малкият брат - 38-годишният Людмил Георгиев, е пуснат под парична гаранция от 1000 лева, тъй като пропял за заверата. В събота Окръжният съд във Враца остави зад решетките 30-годишния им съучастник Иван Иванов. Той е излежал вече седем присъди за кражби и една за грабеж. В него и в Людмил са намерени 6000 лева от общата сума в чувала с инкасото.Парите са дневният оборот само на една търговска верига.


Издирваният бивш полицай е заподозрян и в извършване на обири на златарски ателиета. Не е изключено той да е замесен и в двата удара на бижутерии във Враца, които остават неразкрити засега. Първият бе извършен посред бял ден на 8 юни 2010 година. Тогава трима въоръжени нахлуха в златарския магазин на Христо Димитров в квартал "Дъбника", насочиха пистолет срещу продавачката и взеха всички накити от витрината. Вторият бе на 21 януари 2011-та в центъра на града. Собственичката Тоника Томова тъкмо заключваше след края на работното време и прибираше в касата ценностите, когато пак трима въоръжени взломиха вратата и витрината. Те я халосаха с патлак и докато жената лежеше в безсъзнание на пода, отмъкнаха купчината с бижута.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе