Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Ужас! Хакер открадна личните данни на 2,6 млн. българи

Ужас! Хакер открадна личните данни на 2,6 млн. българи

Личните данни, акаунти и пароли на близо 2,6 млн. българи са в ръцете на опасен хакер, представящ се с псевдонима "shell_exec".

Киберпрестъпникът е свалил най-популярния роден уебсайт за торенти - "Замунда", съобщи "Марица".

От няколко часа хиляди потребители загряха мрежата. Освен че сайтът към момента не е достъпен, хакерската атака е успяла да пробие и базите данни. В резултат на това е източена информация за близо 2,6 милиона потребители от страната, включително паролите им за сайта.

В популярен хакерски форум ударилият най-големия роден сайт за нелегално разпространение на филми, игри, софтуер и музика, пише: "След много години на трудности, дойде време ZAMUNDA.NET, най-големият нелегален пиратски торент тракер в България, да бъде обект на кибератака. Всички системни, база данни и торент файлове са компрометирани и съхранени за бъдеща употреба".

В резултат на това личните данни и пароли на абсолютно всички потребители в сайта се продават през популярна онлайн платформа срещу 750 евро. Срещу "Замунда" е имало няколко акции на властите в страната през годините, които обаче никога не са успявали да свалят напълно сайта, който винаги се прераждаше след няколко дни.

Администраторите на сайта пък написаха в официалната Фейсбук страница на "Замунда", че "Поради хакерски атаки сайтът е временно недостъпен. Моля да ни извините за неудобството. Правим всичко възможно да възстановим работа възможно най-скоро."

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе