Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Бойко Борисов: 34 000 гласа - това е контролирания вот на БСП

Бойко Борисов: 34 000 гласа - това е контролирания вот на БСП

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира, че при предсрочен вот неговата партия и Реформаторския блок ще вземат повече гласове от еввроизборите. 34 000 купени гласа има в БСП - това е контролирания вот, отсече бившият премиер, който коментира пред Нова телевизия вероятността Сергей Станишев да сдаде водачеството на листата на 15-тия в подреждането Момчил Неков. "Или са купени гласовете, или партията му не го иска", отбеляза Борисов.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пък пресметна, че около 5800 гласа не са стигнали на ГЕРБ, за да излъчи седми евродепутат. По думите му  утре парламентът трябва да се разпусне. Цветанов обаче не каза каква тактика ще приложат ГЕРБ на вота на недоверие, нито дали ще влязат в Народното събрание, за да има кворум. "Необходими са предсрочни избори. Ако утре не се разпусне парламентът, ако не се тръгне към предсрочни избори, ако има нагласи за протести, ГЕРБ ще участва", каза Цветанов пред bTV.

Междувременно от ЦИК коментираха, че остава голяма вероятността да има преподреждане в листите на Реформаторския блок и "Коалиция за България".

Причината е, че 28-годишният политолог от Силистра е събрал по-висок преференциален вот от президента на ПЕС. Номерът на БСП в бюлетината беше 15, но той беше отбелязан в квадратче, а в кръгче от избирателите се посочваше преференцията. Според наблюдатели мнозина от левите избиратели са се презастраховали, като са отбелязали номера на партията и в отрязъка за преференциален вот. Пренареждането при Реформаторите пък ще направи водач втория в листата Светослав Малинов вместо водача Меглена Кунева.

По неокончателни данни в eвроизборите са гласували 2 239 000 души, от които 585 хиляди или около 26 процента от хората, са използвали правото си да посочат предпочитания от тях кандидат за депутат.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе