Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Баркод скенер поръчва продукти

Баркод скенер поръчва продукти

Джаджа, която значително опростява процеса на пазаруване, показа американската компания Amazon. Използването й спестява досадното ходене до супермаркета и висенето по опашките, съобщава engadget.com. Ако живеете в САЩ.
Новото устройство се нарича Dash. Това е портативен баркод скенер, снабден с Wi-Fi модул. Боравенето с него е фасулска работа. Скенерът се свързва с домашната мрежа и след настройките на специалното приложение за смартфон или таблет е готов за работа. Като сканира баркода на този или онзи продукт, потребителят автоматично го добавя в кошницата на сайта на супермаркета AmazonFresh. След това му остава само да потвърди поръчката, а стоките се доставят на следващия ден. Любопитното е, че устройството също така може да се управлява и чрез гласови команди. Достатъчно е да се натисне съответният бутон и да се изрече наименованието на необходимия продукт, който също се включва в поръчката.

Засега от услугите на AmazonFresh могат да се възползват само жителите на американските щати Калифорния и Вашингтон. Компанията обаче обещава възможно най-скоро да разшири територията на покритие. Само регистрирани клиенти на магазина могат да получат за тестване безплатния скенер Dash и то след покана. Видео с възможностите на устройството е публикувано в YouTube. От него се вижда, че с помощта на гласови команди може да се поръчат не само шоколадови сладки или ябълки, но дори и струни за китара. Потребителите могат да избират между 500 хиляди различни стоки - от храни до електроника и детски играчки.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе