Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

21 км нов асфалт

21 км нов асфалт

Ремонтирани са още 21 км от пътя Търговище – Разград, съобщиха от АПИ. Предстои издаването на Акт 16 и разрешението за ползване. С рехабилитацията на отсечката се подобрят връзките с пътищата Русе - Разград, Търговище - Шумен, Русе - Силистра, Попово - Лозница и Кубрат - Исперих, както и с Дунав мост при Русе.

Основно ремонтираният участък в лот 13 е на територията на област Разград. Той започва преди кръстовището с пътя Попово - Лозница и завършва при входа на Разград, като преминава през селата Трапище и Манастирско. Ремонтирани са 4-те кръстовища за селата Тръбач, Сейдол, Синя вода и за Градина и Островче. Изградени са колекторна система и бетонови бордюри в с. Трапище, подменени са бордюрите в с. Манастирско. За повишаване на безопасността на движение на пешеходците в двете села са изградени повдигнати пешеходни пътеки.

Общата стойност на проекта е над 15 526 000 лв. с ДДС. Съфинансирането от Европейския съюз е 85% - 13 125 731,31 лв. с ДДС. Националното съфинансиране е 15% - 2 316 305,53 лв. с ДДС, а собственият принос е 84 000 лв. с ДДС.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе