Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

ЦИК назначи Районните избирателни комисии

ЦИК назначи Районните избирателни комисии

Централната избирателна комисия взе решение за назначаване и на РИK - Русе за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за национален референдум на 6 ноември. Председател на комисията ще бъде Мирослава Маркова от ГЕРБ, а секретар - Десислава Дивчева от БСП. ЦИК реши заместник-председатели на РИК - Русе да са Александър Корфонозов от "Патриотичен фронт" и Зюмрюд Абазова от ДПС. Двете места бяха спорни и по тях политическите партии не се разбраха. Членове на РИК ще са още Йордан Димитров, Тодорина Михайлова и Надежда Енчева от ГЕРБ, Милена Хинкова от БСП, Ибрям Гаваз от ДПС, Миглена Ангелова от "Реформаторски блок", Силвия Кръстева от ББЦ, Донка Тодорова от АБВ и Виделин Василев от "Атака", който бе сред кандидатите за заместник-председател на Районната избирателна комисия.

РИК - Търговище, която ще работи по време на изборите на 6 ноември, също вече е утвърдена от ЦИК. Председател ще бъде Гергана Цонева, а нейни заместници ще са Диана Игнатова и Красимира Маркова. От ЦИК са определили за секретар Мевзуне Бейтулова. За членове на РИК - Търговище са утвърдени Детелин Драгнев, Наталия Миланова, Васил Василев, Валери Симеонов, Хабибе Рамаданова, Кадлийн Мехмедова, Станьо Александров, Младен Балуков и Маринела Първанова. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез ЦИК в 3-дневен срок от обявяването му.

ЦИК назначи и Районната избирателна комисия в 20-и многомандатен избирателен район - Силистра. Комисията е 13-членна, с председател Теодора Тодорова и заместници Димитър Петров и Нювит Хасанова. За секретар е назначен Милен Илиев, а членове са Иванка Милушева, Тинка Катева, Велико Димитров, Георги Георгиев, Севда Хюсеин, Димитър Василев, Ренета Топалова, Ванушка Георгиева и Добринка Кирчева. Районната избирателна комисия в Силистра встъпва в правомощията си от днес.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе