Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Певческа група от Силистра взе златен медал от Световния шампионат по фолклор

Певческа група от Силистра взе златен медал от Световния шампионат по фолклор

Солистката на фолклорна група „Добруджа" Руска Димова с награда от феста

Фолклорна група „Добруджа" при читалище „Доростол – 1870" в Силистра се завърна със златен медал от V-ия Световен шампионат по фолклор, който тече в момента на сцените на Южното ни Черноморие. Силистренските певци са се състезавали с фолклористи от 20 страни, между които Русия, САЩ, Китай, Индонезия, Иран, съобщиха от читалищната управа.

Световният шампионат по фолклор се организира под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали, в чийто календар са включени 110 феста , провеждани в 24 страни от Стария континент.

Надпяването у нас, което се провежда на откритите сцени в Бургас, Несебър, Обзор, Поморие, Слънчев бряг и Свети Влас, донесе успех и на солистката на група „Добруджа" Руска Димова, която бе отличена с индивидуална награда. Кионцертът на добруджанските фолклористи е бил излъчен пряко от световната интернет платформа „Euro Folk TV".

Още три европейски сателитни канали следят и предават шампионата в България, който ще продължи до края на август, обясниха наградените силиистренски певци.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе