Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Започна протестът на земеделците

Започна протестът на земеделците

Започна протестът на Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националния съюз на земеделските кооперации в България.

Земеделци излизат на протестни шествия с техника в редица градове

Недоволството е продиктувано от липсата на ефективни действия от страна на държавата за защита на българското зърнопроизводство. Те са против засиления и, според тях, безконтролен внос на зърно от Украйна, както и от условията по т.нар. европейска "зелена сделка".

Земеделците заявяват и категоричната си позиция срещу добива на шистов газ в страната ни.

Протестните действия са в знак на солидарност със зърнопроизводителите от европейските страни, които също ще протестират, каза председателят на Областния съюз на зърнопроизводителите Николай Киров.

"Ще бъдем солидарни с колегите от още 10-15 страни от Европейския съюз, които ще протестират заради ниските цени на културите слънчоглед, царевица, които се внасят нерегламентирано от Украйна с неясен произход, третирани посевите с неясни препарати, които не са сертифицирани в ЕС и така на пазара ще се компрометира нашето производство."

Протестните шествия със земеделска техника са планирани в Бургас, Враца, Видин, Генерал Тошево, Добрич, Карнобат, Монтана, Пазарджик, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Хасково, Ямбол.

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе