Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Силистренци готвят нов протест заради преминаването на тирове през града

Силистренци готвят нов протест заради преминаването на тирове през града

Жители на Силистра подготвят нов протест срещу преминаването на тежкотоварни камиони през града на път за българо-румънската граница. Кметът Юлиян Найденов обяви, че многократно е поставял проблема пред различни държавни институции, включително и пред премиера Бойко Борисов.

Гражданите настояват тировете да бъдат пренасочени по друг маршрут, но засега нито една инстанция не предлага такова решение. Основният аргумент е, че така страната ни ще блокира европейския транспортен коридор №7 и ще последват санкции. Алтернативно решение е да заработи затворения вече 2 години фериботен комплекс в промишлената зона на Силистра, а в по-дългосрочен план, проблемът може да се реши с изграждането на трети Дунав мост, заяви кметът Юлиян Найденов:

Мярката, която предприемаме е да съгласуваме с всички колеги по населените места и общините по трасето на европейския коридор 1-7 една подписка, която ще внеса на Министерски съвет и в Парламента, за изграждането на Дунав мост Силистра - Кълъраш.

Междувременно на входа на града откъм Добрич ще бъде поставен втори светофар, а камионите ще изчакват извън града и ще бъдат пропускани поетапно. Потърпевшите граждани обаче смятат, че подобни мерки са неефективни и организират нови протести и блокада на границата на 14 ноември.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе