Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Видео: Започва мащабен ремонт на болницата в Силистра

Видео: Започва мащабен ремонт на болницата в СилистраМащабен ремонт започна в АГ-отделението на Силистренската болница. Сградата се реновира основно за първи път от 30 години насам. Проектът е на стойност около 1 млн лева, но засега болницата е осигурила само половината от средствата.В сградата се помещават акушеро-гинекологичното, неонатологичното и детското отделение на Силистренската болница. Помещенията са тесни, неудобни и не достига пространство. Затова освен основен ремонт е предвидено разширяване на сградата с ново крило, където ще бъдат
интензивните сектори на трите отделения.”Ще имаме 3 интензивни единици, ще имаме нова апаратура, кувьози, разбира се изключително важно и полезно за нас е наличието на приемен сектор, ще приемаме деца отвън, ще имаме хубава изолация – и така. Една нова сграда ни беше отдавна необходима, защото помещенията ни бяха много по-тесни, много некомфортни” – сподели д-р Румяна Манева, нач. Отделение по неонатология.Още през септември родилното отделение трябва да придобие нов и модерен вид.”По 2 жени в стая, със собствен санитарен възел, основен ремонт на родилна зала и предродилна зала – крайно време беше този ремонт да бъде извършен, т.к. не е правен ремонт поне от 30 години” – обясни д-р Георги Костов, нач. на АГ-отделение.

300 хл. лева са осигурени от Здравното министерство, още толкова е собственият принос на болницата. За изпълнението на целия проект обаче са нужни още половин милион лева.

“Финансите не достигат и се надявам на новата министърка, тя е акушер-гинеколог и ни разбира добре” – разкри д-р Георги Костов.

От ръководството на болницата планират проектът да бъде реализиран поетапно. Но се надяват Здравното министерство да намери резерви и да отпусне средства за довършване на строителството до края на годината.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе