Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Юбилейна изложба на Иван Поповски

Юбилейна изложба на Иван Поповски

Доайенът на пловдивските художници Иван Поповски ще открие своя изложба живопис в  Градска художествена галерия-Пловдив. Експозицията е посветена на 90 години от рождението  на художника,  един от известните български художници и учител на поколения пловдивски творци. Ще бъдат представени около 50 негови живописни творби, рисувани през последните години. Почитателите на художника ще видят живописни пейзажи, натюрморти и абстрактни композиции. 

Иван Поповски работи в областта на композицията, портрета, пейзажа и натюрморта. Морето с безкрайните настроения на своя свят заема сериозно място в творчеството му.  Участва във всички регионални и  национални изложби, както и в редица международни - Букурещ, Будапеща, Истанбул, Лондон, Анкара, Москва и др. 

Представял е самостоятелни изложби в различни галерии в София, Пловдив, Стара Загора, Нова Загора, Копривщица и др., както и 4 големи ретроспективни изложби в 2001 г., 2006 г., 2011 г., 2014 г. в Градска художествена галерия - Пловдив. 

 Негови творби са притежание на Националната художествена галерия, на градските художествени галерии в Пловдив, Плевен, Смолян, Пазарджик, Силистра, а съшо и на частни колекционери в България, САЩ, Канада, Италия, Франция, Испания, Норвегия, Холандия, Унгария, Гърция и др. 

Между наградите му са Ордени I-ва и II-ра степен „Кирил и Методий“ като художник, втора награда-живопис на Национална изложба на учителите и   Награда „Пловдив“ 2001г. за художник на годината. 


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе