Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Спират влакове заради невиждани жеги в Европа

Спират влакове заради невиждани жеги в Европа

Френско-белгийската железопътна компания „Талис“ обяви, че спира продажбата на билети за днес и утре по всички свои линии поради проблеми с инфраструктурата ѝ, причинени отвисоките температури, предаде Франс прес.

„Изключително трудните метеорологични условия създават смущения в мрежата“, обясни за АФП говорителка на компанията. Прекратени са продажбите за днес и утре за цялата мрежа, която обхваща Белгия, Франция, Холандия и Германия, уточни тя.

„Поради сериозните смущения в резултат на извънредната климатична обстановка сме длъжни да прекратим продажбите по всичките ни линии. Съветваме нашите пътници да отложат пътуването си“, обяви „Талис“ в профила си в Туитър и на интернет сайта си, поднасяйки извинения.

Белгийската жп мрежа е подложена на изпитания от вчера. Влак „Талис“ от Амстердам до Париж беше блокиран в Малин, между Антверпен и Брюксел. Неговите 350 пътници бяха евакуирани и бяха взети мерки те да стигнат до Брюксел. Друг влак, от района на Париж за Амстердам, също беше блокиран, а пътниците бяха евакуирани до най-близката гара, за да продължат за Брюксел.

По жп линиите температурите са с 10-15 градуса по-високи от тази на въздуха поради нагряването и излъчването на топлина от релсите и камъка. Друг проблем е опасността от пожари край линиите, тъй като огънят може да лумне от една искра при движението на влаковете.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе