Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Над 650 ученици се включват в инициативата "Забавно лято, грижовна есен"

Над 650 ученици се включват в инициативата Благородната инициативата „Забавно лято, грижовна есен“ тази година ще обхване 14 общини, 23 градове и села от четири български региона – Благоевград, Кърджали, Силистра и Хасково.

Програмата се реализира в три части: безплатна лятна образователно-приключенска академия за деца, безплатни специализирани медицински прегледи и консултации на място за възрастни хора, и „Академия местни предприемачи”, която включва обучения по предприемачество за хора с бизнес идеи и за активни неправителствени организации в същите региони.

През юли и август ще бъдат включени над 650 ученици на възраст от 7 до 14 години в 20 населени места, уточняват организаторите.

В инициативата са привлечени и участват трима съвременни български детски писатели – Радостина Николова („Приключенията на мотовете“, „Кико без крила“), Нуша Роянова („Джак и Ема“, „Жабчето Жо“) и Цвета Белчева („Тялото говори“).

На 9 юли в Дулово с децата ще се срещне и ще разговаря за книгите и четенето Нуша Роянова – обеща в ефира на Радио София самата писателка.

„Ще говорим как се прави самата книга, как се илюстрира, се проведем уъркшоп…“

Утре във Варна от 18 ч. ще бъде премиерата на най-новата книга на писателката „Жабчето Жо“.

Чуйте целия разговор на Гергана Пейкова с Нуша Роянова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе