Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Над 150 деца от област Кърджали ще се включат в "Забавно лято, грижовна есен"

Над 150 деца от област Кърджали ще се включат в

Очаква се повече от 150 деца от област Кърджали да се включат в безплатната лятна академия "Забавно лято".


Инициативата "Забавно лято, грижовна есен" се провежда за 3-та поредна година в областта. Тя е първи компонент от програмата, която се стреми да допринесе ползи за цялата общност - деца, възрастни и активни хора. Първата част засяга децата като се провеждат приключенско-образователни академии. Това каза за Радио Кърджали Елица Баракова, изпълнителен директор на дарителската фондация, която е партньор по проекта. 

За четвърта поредна година в четири български региона, 14 общини, 23 градове и села ще се проведе поредното издание на програмата „Забавно лято, грижовна есен“. Тя е част от инициативите  за подпомагане на местни общности в тютюнопроизводителните региони. У нас това са Благоевград, Кърджали, Силистра и Хасково.

Програмата се реализира в три части: безплатна лятна образователно-приключенска академия за деца, безплатни специализирани медицински прегледи и консултации на място за възрастни хора, и „Академия местни предприемачи”, която включва обучения по предприемачество за хора с бизнес идеи и за активни неправителствени организациив същите региони.

Тази година безплатните академии ще бъдат в Крумовград, Странджево и Кирково, като в Крумовград вече е стартирала първата група в СУ "Христо Ботев". Другите два компонента от програмата са безплатни прегледи за възрастните хора и Академия за местни предприемачи.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе