Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Жълт код за високи температури е в сила за 23 области в страната

Жълт код за високи температури е в сила за 23 области в страната

Днес е поредният ден с обявен жълт код за високи температури. Предупреждението за горещини до 37 градуса е за 23 области в страната, включително и по Черноморското крайбрежие, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Ще е предимно слънчево и горещо. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в западните и планинските райони, ще превали и ще прегърми.

Областите, за които е в сила жълтият код са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Максималните температури ще са между 35-38 градуса, във вътрешността на областите по Черноморието между 35-37 градуса, по крайбрежието на морето 30-33 градуса.

Жълтият код предупреждава хората да бъдат внимателни, тъй като се очакват много високи температури. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе