Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Видео: Оранжев код в Североизточна България

Видео: Оранжев код в Североизточна България

Обилни дъждове в Североизточна България. Очаква се количеството на валежите да достигне до 50 литра на квадратен метър.

Оранжев код е обявен за областите Варна, Добрич, Русе, Търговище, Шумен, Силистра и Разград. Оперативното звено за предотвратяване на опасности от наводнения е приведено в повишена готовност. Всички кметове в застрашените райони трябва да обезпечат отводняването на улиците. Разпоредено е да се осигури и свободен обем в язовирите. 

С наводнени улици, паднали дървета и тежки клони осъмна Варна. Силният вятър и падналият през нощта дъжд предизвикаха задръствания по основните булеварди в града.

Аварийни екипи реагираха бързо на няколко сигнала за паднали дървета в централната част на Варна. Няма пострадали хора, засегенати са само автомобили. Счупените клони са отстранени и не прездизвикват затруднения за придвижването по улиците. Сметопочистващите фирми събират падналите листа по пътищата и тротоарите. Пристанище "Варна" остава изцяло затворено за плавателни средства заради силния вятър, който пречи на маневрите в залива. На Морска гара силните пориви образуват огромни вълни, които прехвърлят вълнолома. Метеоролозите предупреждават, че и днес ще има обилни валежи и силен вятър, който ще достига до 50 километра в час.
 

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе