Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Осем дни вече няма следа от опасен стрелец

Осем дни вече няма следа от опасен стрелец

Десетки полицаи от две дирекции безуспешно издирват мъж, ранил авджия

Благоевград. Вече осем дни полицаи от Благоевград и Кюстендил без успех търсят опасен стрелец, който гръмна и рани ловец. След това се закани да убие животновъд и овчаря му, които са под непрекъсната полицейска охрана, за да не станат жертва на обезумелия мъж. Униформените не спират да обикалят населени места и горите край тях в издирването на Иван Веселински, с прякор Делвинския, който е от село Боровец, община Кочериново.

Мъжът простреля с незаконна пушка – самоделка миналата сряда 66-годишния ловец Венчо Каймакански от благоевградското село Рилци. Инцидентът стана към 12,45 часа в местността Дългите ниви на Татарски рид над село Лисия, близо до българо - македонската граница. „Опасен е, но засега нямаме никаква следа. Дори колата, с която е напуснал местопроизшествието, не е намерена от служителите ни. През уикенда в горите в района излязоха много ловци да ловуват, но и те не са намерили следи от него", каза шефът на ОД МВР – Благоевград Васил Митов.

Венчо Каймакански отишъл още сутринта в сряда с още трима авджии да засеят жито за изхранване на дивеча. Срещнали Иван и го помолили да не пуска двата си коня в района, за да не съсипят труда им. По обяд видели, че към тях идва Делвинския, облечен с дълга шуба. Разбрали, че ще има скандал, но не допуснали, че носи оръжие. „Аз теб трябваше отдавна да те убия", провикнал се към Венчо обезумелият мъж и измъкнал изпод шлифера стара турска пушка. Само бързата реакция и инстинктът за самосъхранение спасили живота на мишената на стрелеца. Каймакански се завъртял и вдигнал дясната ръка пред лицето си. Иван гръмнал в него от 4-5 метра, сачмите попаднали в лакътя на дясната ръка на жертвата и го раздробили. След изстрела стрелецът се метнал на оставената от ловците наблизо кола "Лада Нива" и избягал. Преди това заплашил, че ще убие собственик на стадо овце и неговия овчар.

„Двамата мъже, към които са отправени заплахите на Иван, са от село Фролош, но стадото им е в землището на нашето селище. 13-те жители на селището се прибраха в града при свои роднини. Възможно е стрелецът да е преминал в Македония, уведомени са граничните власти и македонската полиция", уточни кметският управник на Лисия Стоян Ников.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе