Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Възстановяват Силистренския драматичен театър

Възстановяват Силистренския драматичен театър

Министерството на културата започва процедура за възстановяване на Силистренския драматичен театър „Сава Доброплодни”, който беше закрит от предишното правителство. Министърът на културата Петър Стоянович съобщи в Силистра, че решението на кабинета за възстановяването на театъра може да стане факт още през януари:

Нашата задача е не само да върнем един заслужил и полезен за града и областта културен институт, но и да го направим по начин, който да му гарантира устойчивост нататък през годините. Колкото до финансирането от страна на Министерството, то ще е сериозно, тъй като ще вдигнем стандарта от 10 на 15 лева на билет, което е повече от добра финансова подкрепа.

До това решение се стигна след упорито настояване от страна на Общината и масирана кампания, организирана от местен инициативен комитет за възстановяване на театъра, оглавен от депутата Антон Кутев. Община Силистра ще изплаща годишна субсидия за театъра от местния бюджет, обяви кметът Юлиян Найденов:

Засега възможността, която виждаме, е до сто хиляди лева в бюджета за следващата година.

Сградите на Драматичния и Кукления театър са включени в проекта за интегрирано градско развитие на община Силистра и предстои да  бъдат ремонтирани със средства от европейските фондове.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе