Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Видео: Възстановяват фериботната линия Силистра - Кълъраш до дни

Видео: Възстановяват фериботната линия Силистра - Кълъраш до дниДо дни ще бъде възстановена работата на фериботната линия между Силистра и съседния румънски град Кълъраш, съобщи вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева, която е на двудневно посещение в района.

Фериботната връзка е замразена от декември 2009 година, поради отказа на българския концесионер "Дунавски индустриален парк" да обслужва линията. 3 години по-късно държавата ще поеме законовото си задължение да бслужва линията до избора на нов концесионер.

"Т.к. там има неуредени спорове с концесионера държавата ще поеме функцията си. Назначени са хората, обучени са, получени са всички разрешения, така че въпрос на дни е да започне да работи комплекса. Т.е. държавата си поема ангажимента, докато приключат споровете и се определи нов концесионер", заяви Даниела Бобева - вицепремиер по икономическото развитие.

На среща с представители на бизнеса Бобева коментира, че има известна стабилизация на безработицата, но с мерките в социалната сфера равителството се надява да увеличи трудовия пазар.

Сред основните причини за тежката ситуация на пазара на труда е свитото вътрешно потребление, смята вицепремиерът. Тя прогнозира, че ако бъдат подписани споразумения за социиране на Украйна и Молдова в ЕС, това ще се отрази положително на силистренската икономика. Бобева коментира и проектозакона за обществените поръчки, който предстои да се обсъжда на второ четене в парламента.

Според нея той ще сложи край на порочната практика за обжалване на обществените оръчки, която спъва процедурите и бави с месеци реализацията на десетки роекти в страната.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе