Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Няма въведени ограничения в движението в област Стара Загора

Няма въведени ограничения в движението в област Стара ЗагораЧастично заснежени, мокри и обработени са пътните настилки на прохода „Шипка“. Там има слаб снеговалеж, но движението е без ограничения, съобщи за Радио Стара Загора дежурният в Областното пътно управление Пеньо Пенев. Добра е видимостта и на Прохода на републиката. Движението там също е без ограничения, има слаб снеговалеж, но пътните настилки са обработени, допълни Пеньо Пенев.
От Националния институт по метеорология и хидрология предупредиха обаче че за днес е въведен жълт предупредителен код за сняг и поледици на територията на област Стара Загора. Същият е валиден и за още 22 области в цялата страна -  София, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Сливен, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра, Варна и Добрич. В тези райони се очакват валежи от сняг, които през деня, с повишението на температурите, на места ще преминават в дъжд и ще има условия за образуване на поледици.

От агенция "Пътна инфраструктура" призоваваха за повишено внимание при дейности на открито и шофиране на заледени повърхности, както и да се следят актуалните прогнози за времето.

Още за пътната обстановка в област Стара Загора чуйте в прикачения звуков файл

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе