Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Валежите спират

Валежите спират

Облачно е времето над Шумен тази сутрин и превалява слаб дъжд. Духа северозападен вятър със скорост 2 м/сек., а температурата на въздуха е 12 градуса. Атмосферното налягане е 987 хектопаскала, относителната влажност на въздуха е 95%. В Русе и Силистра температурата е 13 градуса, в Разград и Търговище - 11. В цяла Североизточна България превалява, като по-сериозен е валежът в Русе и Силистра.

Днес преди обяд ще има значителна облачност и на отделни места, главно над северните райони, все още ще превалява, но валежите ще спират. Около и след обяд облачността ще се разкъса и намалее, на много места – до слънчево. Ще духа слаб, до умерен вятър от северозапад, който след обяд постепенно ще се ориентира от юг-югозапад и ще отслабне. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса, за района на Шумен – около 21.

В сряда ще бъде предимно ясно и слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб, до умерен вятър, през деня – от запад. Максималните температури ще се повишат с 1-2 градуса.

В края на периода ще има променлива облачност, като изолирани валежи са възможни през нощта срещу четвъртък. Вятърът постепенно ще се ориентира от североизток, а в петък – от изток и ще отслабне. Минималните температури ще останат почти без промяна, но максималните ще се понижат до интервала 16-21 градуса


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе