Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Ужасната аритметика на руските олигарси

Ужасната аритметика на руските олигарси

Беззаконието се легитимира със закон

През последните години руските бизнесмени и юридически лица са придобили 2114 частни самолета, чиято стойност започва от 50 милиона долара, в зависимост от конфигурацията. Това включва реактивни самолети, разбира се, чуждестранно производство, и най-обикновени самолети. В допълнение, същите са купили над 3000 яхти, които фигурират в документите като плавателни съдове. Цената на всеки такъв „съд“ започва от 3 милиона долара.

Както пише известният телевизионен журналист Андрей Караулов на своята страница във Фейсбук, има 44 милиона пенсионери в Русия, които получават средна пенсия от 13 500 рубли. Ако разделим всички пари, похарчени за яхти и самолети справедливо на броя на пенсионерите, колко ще се получи? Ужасна аритметика, пише журналист.

„Беззаконието тук се легитимира със закон. С тази цел ли беше извършена революцията през 1991 г.?”, пита Караулов. И най-вероятно отговорът ще звучи така: тези яхти и самолети са закупени не за да се разделят после на някакви си пенсионери. В най-висшите кръгове на страната, изглежда, не се извършват такива аритметични операции като например разделяне и изваждане.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе